Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de belangrijkste kernwaarden bij Euroseat. Niet alleen op het gebied van duurzame relaties met personeel en klanten, maar vooral op het gebied van meubilair. Bij Euroseat doen we er alles aan om zoveel mogelijk meubilair een tweede leven te geven. Hieronder lees je hoe we dit doen!

Gerecycled meubilair

90% van het ingekochte horecameubilair wordt door ons gerecycled. Hoewel we misschien beter kunnen spreken van upcyclen: waar nodig restylen we ons tweedehands meubilair en voorzien we het van nieuwe onderdelen. Zo maken we het meubilair in onze horecaoutlet gereed voor een tweede leven. 

Dit verschilt natuurlijk per product, maar wij kunnen wel een klein beeld geven hoe dat er ongeveer uit ziet.

Onze mannen uit het magazijn zorgen ervoor dat er kritisch wordt gekeken naar de status van het product. Vanuit daar kijken ze wat er nodig is om het product Euroseat-waardig te maken. Zo worden terrasstoelen, barkrukken, horecastoelen en caféstoelen helemaal schoon gemaakt en voorzien van nieuwe glijnagels.
Stap 1
Daarna wordt er gekeken wat de stoel nog meer voor aandacht nodig heeft. Bij de terrastafels, statafels, horecatafels en stamtafels wordt vaak het blad geschuurd en opnieuw in de olie gezet zodat hij weer als nieuw lijkt.
Stap 2
Onze gerecycelde producten zijn te herkennen aan een Euroseat sticker. Zo kan jij laten zien dat je staat voor duurzaamheid en het recyclen van gebruikt horecameubilair. Daar wordt de wereld toch een stukje mooier van?
Stap 3

Hergebruik materialen

We doen bij Euroseat natuurlijk ons uiterste best om van elk meubelstuk weer wat moois te maken, maar dat is niet altijd mogelijk. Als het meubilair niet meer bruikbaar is, zijn de losse onderdelen vaak nog geschikt om te recyclen. Wij zouden Euroseat niet zijn, als we daar niet óók wat voor hebben bedacht. Daarom hebben we de milieustraat in het leven geroepen! Hier sorteren we (delen van) het meubilair naar materiaalsoort waarna ze door diverse afvalverwerkers klaargemaakt worden voor hergebruik. Zo sorteren wij hout, aluminium, metaal, kunststof en papier.

Met recycling van meubilair en onze inzet voor hergebruik van materialen minimaliseren we de productie van afval en de hiermee gepaard gaande CO2-uitstoot. Voor Euroseat is duurzaamheid geen modeterm, maar iets waar we ons hard voor maken. 

Advies nodig?
Kom langs in
onze showroom